Тюрлюзапеканка с кренвирши и картофи

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
115
21
272
1
24/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо702
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 500 кг
  • кранвирши - 3 бр.
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • готварска сметана - 200 мл
  • кашкавал - 150 г
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 2 бр. шарени
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. на Маги
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим и измиваме картофите, след което се слагаме да се сварят, колкото да заври водата.

Режем си двата вида лук, чушките на едро и кренвиршите на кръгчета.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото. Запържваме двата вида лук, след това добавяме кренвиршите и разбъркваме.

Накрая добавяме чушките и картофите. Разбъркваме, поръсваме с черен пипер и зеленчуковата подправка и оставяме на котлона за 2 минути, като разбъркваме периодично.

В дълбока купа сипваме готварската сметана, към нея добавяме заквасената и 1 ч.ч. вода.

Разбъркваме, така че заквасената сметана да се разбие добре, а да не става на бучки.

Добавяме сметаните в тигана и разбъркваме. Изключваме котлона и посоляваме.

Изсипваме съдържанието на тигана в продълговата тавичка и слагаме картофената запеканка да печем във фурната.

Печем картофите с кренвирши, докато се сгъсти сметановият сос, от време на време разбърквайте.

Накрая настържете кашкавал и запечете до златисто.

Сервирайте тюрлюзапеканката с кренвирши и картофи, докато е топла.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
24.03.2020 17:57
Може да е Тюрлю, ама е много вкусна!
0
0