Начин на приготвяне
Тайната на перфектните пилешки рулца по римски е да се използват тънки филики от месо!
Ако имате цяла пилешка гърда, използвайте Колбасорезачка, за да направи филийките с еднаква дебелина около 3-4 милиметра! В тази рецепта за пилешки рулца съм избрала да направя пилешки рулца с прошуто и ементал! Уникална, вкусна и диетична комбинация, която не отстъпва на традиционната рецепта с телешко и също харесвана в Италия!
Можете да се оставите на въображението си и въз основа на това, което имате в хладилника, да приготвите пълнените пилешки рулца, както предпочитате! Можете да замените бекона с шунка, като ги направите с шунка и сирене или пушена скаморца салам.
Веднъж направени, можете да изберете дали да приготвите пилешките си рулца във фурната или в тиган, аромати по ваш избор като градински чай или розмарин, мащерка и скилидка чесън! И в двата случая бавното готвене с добавяне на вино или вода ще позволи да имате много меки пилешки рулца, които няма да изсъхнат и ще бъдат много вкусни!
Гарнитура по ваш избор изберете като печени картофи или сезонна гарнитура! Аз имах мариновани гъби и ги добавих към виното със 2 с.л. заквасена сметана и 1 с.л. каперси. Това е, защото избрах мащерка и салвия като аромат.
Поставете резен прошуто върху дъската за рязане, добавете филийката от пилешко, добавете резен шунка върху всяка филийка и в центъра едно или две парчета ементал (избирайте твърдо сирене, което да не се разтече при задушаването на вкусните руладини). Завийте рулцата плътно и запечатайте с 1 клечка за зъби от всяка страна.
Първи вариант за печене на рулцата:
Подредете ги в тавичка за печене, леко намазана с масло, 1 скилидка обелен и нарязан чесън, градински чай или розмарин.
Добавете 1 супена лъжица олио и 2 вода. Печете на 180 градуса за около 20 минути, последните 5 минути включете решетката и преминете към върха, за да стане кафяв беконът.
Втори вариант за приготвени на тиган:
Загрейте 1 с.л. масло (зехтин) и обелен и нарязан чесън.
Изпържете до зачервяване на чесъна за няколко секунди. Извадете скилидката чесън от мазнината, когато се зачерви!
Добавете рулцата и супена лъжица листа от градински чай (или пресни листа) и стръкчета мащерка.
Изпържете ги половин минута от всяка страна. След това добавете 1 супена лъжица вино. Сотирайте за 2 минути на силен огън без капак от двете страни.
След това добавете останалото вино и гответе с капак за 5-6 минути, като внимавате да не останат без течност. Ако се наложи, добавите 1 супена лъжица вода.
Сервирайте пилешките рулца по римски горещи с гарнитура по ваш избор ! Добър апетит!
Коментари