Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с фенел, червен лук и Гауда

Салата с фенел, червен лук и Гауда

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Салата с фенел, червен лук и Гауда
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гауда - 100 г сирене
  • фенел - 350 г
  • червен лук - ¼
  • репички - 50 г
  • соево олио - 30мл
  • малинов оцет - 30 мл
  • дижонска горчица - 1 с.л
  • черен пипер
  • сол
  • щипка захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на тънки полумесеци и се маринова с малинов оцет сол и захар и черен пипер за около 15 минути.

Репичките се измиват и нарязват на шайби.

Фенелът се почиства и нарязва на тънки лентички.

В купа се смесват оцетът, соево олио, горчица, черен пипер.

Разбърква се добре и се добавят зеленчуците.

Разбърква се различната зеленчукова салата отново.

Преди сервиране се украсява салатата с фенел, червен лук и Гауда с парченца Гауда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: