Начин на приготвяне
Рендосайте в купа 2 ябълки.
Добавете към тях сладкото, ванилията, олиото, захарта, прясното мляко и яйцата.
Разбъркайте добре и започнете да добавяте на части пресятото брашно и бакпулвера, като продължавате да разбърквате.
Получената смес за ябълков сладкиш прехвърлете в намазнена форма за печене или тавичка.
Печете на 180°C за 35-40 мин. Извадете от фурната, оставете да изстине, освободете внимателно от формата/тавичката и разрежете сладкиша на 2 блата.
Пасирайте останалата ябълка заедно с маслото, меда и киселото мляко.
С тази смес намажете единия блат и поставете отгоре другия.
Поръсете с пудра захар бъркания ябълков сладкиш.
Виж също как да си направиш пухкав кекс с ябълки или вкусни ябълкови палачинки.
Коментари
Бърз и лесен!?