Бъркан ябълков сладкиш

редакция:
Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Бъркан ябълков сладкиш5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Очарователно вкусен бъркан ябълков сладкиш - без думи сме, просто сме заети да хапваме"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • сладко - 2 с.л. по избор (аз използвах от череши)
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 5 с.л. + за намазване
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - 1 с.л. (меко)
  • мед - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосайте в купа 2 ябълки.

Добавете към тях сладкото, ванилията, олиото, захарта, прясното мляко и яйцата.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте на части пресятото брашно и бакпулвера, като продължавате да разбърквате.

Получената смес за ябълков сладкиш прехвърлете в намазнена форма за печене или тавичка.

Печете на 180°C за 35-40 мин. Извадете от фурната, оставете да изстине, освободете внимателно от формата/тавичката и разрежете сладкиша на 2 блата.

Пасирайте останалата ябълка заедно с маслото, меда и киселото мляко.

С тази смес намажете единия блат и поставете отгоре другия.

Поръсете с пудра захар бъркания ябълков сладкиш.

Виж също как да си направиш пухкав кекс с ябълки или вкусни ябълкови палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусен сладкиш.Препоръчвам го!
Бърз и лесен!?
29.11.2022 21:14
2