Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с една щипка сол и 250 г захар на пухкав крем. Към тях се прибавят пресятото брашно и бакпулверът. Разбърква се хубаво и се прибавят рикотата и прясното мляко.
Двете ябълки се обелват и режат на малки кубчета. Изсипват се при тестената смес и всичко се размесва добре. Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тава.
Обелват се останалите две ябълки и се нарязват на тънки резенчета. Резенчетата ябълка се набождат изправени в тестото.
Сладкишът се поръсва с канела и кафява захар. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като се извади от фурната, ябълковият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Ябълковият сладкиш с рикота е готов.