Ябълков сладкиш с извара

РумянаРумяна
Новак
74110
Ябълков сладкиш с извара
Снимка: Румяна
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Насладете се на божествен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • за блата
  • извара - 100 г
  • масло - 100 г
  • захар - 50 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • есенция
  • за пълнежа
  • стафиди - сушени и накиснати сушенки в сок от портокал или коняк
  • ябълки - 3 зелени кисели
  • лимони - 2 лъжици лимонов сок
  • захар - 3 лъжици
  • за крема
  • сметана - 200 г заквасена
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3 лъжици
  • нишесте - 3 лъжици
  • орехи - 50 г начупени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне: Маслото се нарязва с нож, добавя се изварата, захарта и се обърква до хомогенна смес. Прибавя се брашното, пресято с бакпулвера, есенцията и се замесва тестото.

Оставя се да отлежи в хладилника, докато се приготвят пълнежите. Ябълките се нарязват на кубчета и се заливат с 2 лъжици лимонов сок и захар. Вари се на бавен огън около 10 минути до омекване на ябълките.

Разбиват се с тел яйцата, захарта, сметаната, нишестето. добавят се орехите.

Тестото се разстила върху хартия и се оформя бордюр. Запича се за около 10 минути до леко порозовяване.

Сипват се ябълките, ръсят се нарязаните сушенки или накиснати стафиди. Изсипва се сместа със сметаната и нишестето. Украсява се с резени ябълка, които са нарязани.

Пече се до готовност. Поръсва се пожелание с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: