Начин на приготвяне
Начин на приготвяне: Маслото се нарязва с нож, добавя се изварата, захарта и се обърква до хомогенна смес. Прибавя се брашното, пресято с бакпулвера, есенцията и се замесва тестото.
Оставя се да отлежи в хладилника, докато се приготвят пълнежите. Ябълките се нарязват на кубчета и се заливат с 2 лъжици лимонов сок и захар. Вари се на бавен огън около 10 минути до омекване на ябълките.
Разбиват се с тел яйцата, захарта, сметаната, нишестето. добавят се орехите.
Тестото се разстила върху хартия и се оформя бордюр. Запича се за около 10 минути до леко порозовяване.
Сипват се ябълките, ръсят се нарязаните сушенки или накиснати стафиди. Изсипва се сместа със сметаната и нишестето. Украсява се с резени ябълка, които са нарязани.
Пече се до готовност. Поръсва се пожелание с кокосови стърготини.