Най-вкусното турско ашуре

ГабриелаГабриела
Готвач
166
978
509
438
26/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 173
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ашуре

Начин на приготвяне

Тази рецепта за ашуре е чудесен спомен от детството ми.

Принципно се приготвя в огромни количества, но се опитах да намаля всички продукти за по-малко порции. Направата е дълга, но вкусът е незабравим!

Като за начало е добре да накиснете във вода царевицата, боба и нахута (боба и нахута може да са от консерва).

Царевицата е много важно да не е сладка от консерва. Вкусът е друг, трябва да е сушена от кочан.

Тя се вари дълго на слаб огън. Затова като се накисне предварително във вода от вечерта, този дълъг процес се скъсява малко.

Всички варива се варят в отделни съдове според времето им за приготвяне без добавяне на сол, захар или нещо друго.

Млякото се сипва в дълбок съд и се вари на среден огън, добавя се захарта и се разбърква добре.

Всичко предварително сварено се добавя към млякото и се вари още 10-15 минути. Накрая се добавят стафидите и нарязаните на дребно кайсии.

Може да добавите и на ситно нарязан локум, може също така и нар да се добави. Има най-различни добавки към тази рецепта за турско ашуре.

Ако не ви е достатъчно сладко по ваш вкус, добавете още захар.

Оставя се настрана да изстине напълно и след това се прибира в хладилника.

Най-вкусното турско ашуре се сервира с парченца от обелената ябълка и смлени орехи.

Да ви е сладко!

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар