Тиквеник с орехи и ябълки

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
10
42
33
25
26/03/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелва се и се настъргва тиквата. Към нея се настъргва и ябълката. Добавят се канелата, джинджифилът, смлените орехи, стафидите, половината от олиото и 1 чаша захар и се обърква с ръце.

Двете яйца се разбиват с останалата захар и сместа също се добавя към тиквената смес. Обърква се добре.

Започваме да ръсим от получената смес върху корите (2 шепи от сместа върху всяка кора), хващаме 2 или 3 листа от корите и завиваме.

Получения фитил нареждаме прав в правоъгълна намаслена тава (може да застелите хартия за печене).

Продължаваме така, докато свърши сместа.

Разбиваме жълтъка на последното яйце с лъжичка олио и 3-4 лъжици прясно мляко или вода и намазваме отгоре приготвения тиквеник.

Печем тиквеника с орехи и ябълки в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 45-50 мин).

Пожелание може да поръсите с пудра захар.

Дебела дървена точилка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дебела дървена точилка
6.16 лв.
Виж ››

Хубавата баница с тънки кори се точи с хубава дебела дървена точилка, така ще ви кажат всички, които разбират

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Temenuzhka
Temenuzhka
27.04.2020 19:06
Този път замених 2кафени чаши захар с 1 и 1/2 чаши кленов сироп. Стана страхотен отново.
0
0