Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш със сухари и млечен крем

Сладкиш със сухари и млечен крем

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
12584051
Сладкиш със сухари и млечен крем
Снимка: Temenuzhka
1 / 3
27/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"И виличка по виличка, сладкишът с млечен крем и сухари е към своя край"

Необходими Продукти

  • За основата
  • сухари - 1 пакет (12 бр.)
  • За сиропа
  • захар - 1 и 1/2 в.ч.
  • вода - 2 в.ч. гореща
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • За отгоре
  • суха сметана - 1 пак.
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта за сиропа за нашия сладкиш със сухари се слага в тенджера на бавен огън да се разтопи при постоянно бъркане, след което се залива с горещата вода и се бърка, докато се разтвори напълно. Отстранява се от огъня и се оставя да се охлади.

Около 800 мл от прясното мляко за млечния сладкарски крем и захарта се слагат на бавен огън да заврат, като ги бъркаме, да не загорят.

В останалите 200 мл мляко се разтварят брашното, нишестето и ванилията и се добавят на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Добавя се и маслото и като се разтопи, се отстранява от огъня.

Сухарите се нареждат в правоъгълна тава, плътно един до друг. Заливат се с охладения сироп, след което се заливат с крема, който се разстила равномерно и се оставя да изстине добре.

Сухата сметана се разбива с миксер с прясното мляко и се разнася равномерно върху напълно изстиналия крем ( ако е топъл, ще се разтече сметаната).

Завиваме тавата с нашия сметанов сладкиш и прибираме в хладилника за 1 нощ или поне за няколко часа.

Изкарваме сладкиша с крем и нарязваме.

За декорация на вашия сладкиш със сухари и млечен крем може да поръсим със смлени ядки или стафиди; малини и капини; захарни пръчици и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: