Плодов сладкиш Късна зима

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30
152
101
34
27/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме портокалите и ги разделяме на резенчета. Бананите ги нарязваме на тънко. Плодовете от компота се поставят в отделна купичка.

В друга голяма купа се начупват бисквитите на малки парченца и се смесват с орехите.

Приготвяме сметановия крем, като първо се разбива сметаната, добавя се киселото мляко и разтопения на водна баня шоколад.

Желатинът се разтваря на водна баня според указанието на пакетчетата и се добавя към крема при непрекъснато бъркане.

Изсипваме в крема и 1 ч.ч. от сока на компота.

В кръгла форма с отделящо се дъно слагаме съвсем малко крем, колкото да покрие дъното, и редим плодове според предпочитанията ни.

Отстрани слагаме изправени парчета портокал, оформени като оградка.

Върху така наредените плодове слагаме 1/3 от количеството крем и върху него изсипваме половината от разбърканите начупени бисквити и орехи.

Отгоре слагаме половината от останалия крем. Отново редим плодове, като странично този път може да се поставят изправени резенчета от банани.

Върху тях - крем и останалата част от бисквитите с орехи. Най-отгоре на лесния плодов сладкиш се разстила по-тънък слой крем.

Готовият сладкиш се слага в хладилник за 1 нощ, за да се стегне.

След като извадим готовия охладен и стегнат бисквитен сладкиш, махаме страните на формата и обръщамеплодов сладкиш Късна зима в подходящ съд (табла).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар