Начин на приготвяне
За тестото разбийте маслото, престояло на стайна температура, със захарта на пухкав крем. Добавете последователно едно след друго яйцата. Постепенно прибавете и брашното, пресято с бакпулвера, и накрая ванилията.
В друга купа разбийте изварата и крема сиренето заедно с пудрата захар. Прибавете едно яйце и ванилията.
Пригответе си тавичката за торта /с ринг – моята е 26 см/, като поставите хартия за печене, която да покрие и дъното и да има изправена част по стената. Изсипете половината от сместа за тестото.
Върху него като купчинки на 7-8 места сложете със супена лъжица от сместа с изварата. Нарежете прасковата на тънки резенчета, а сините сливи нарежете на четвъртинки по дължината. Между купчинките от крем сирене разпределете половината от нарязаните плодове.
Повторете, като първо отново сипете купчинки тесто, пак купчинки от крема и накрая останалите плодове.
Сложете сладкиша в предварително загряла фурна на 180 градуса. Печете за около 40 минути или с проба до суха клечка. Аз пекох с вентилация.
След като поизстине, тогава се изважда от формата. Поръсете с малко пудра захар.