Начин на приготвяне
Сваряваме яйцето.
Измиваме патладжаните и ги срязваме по дължина, издълбаваме сърцевината и посоляваме, оставяме на страни, докато приготвим плънката. По този начин се отстранява горчивият вкус на патладжана.
Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват в малко олио, към тях прибавяме ситно нарязаната вътрешност от патладжаните, която по-рано отделихме.
Запържваме всичко до омекване на зеленчуците за плънката за пълнените патладжани, дърпаме от котлона.
В тази смес натрошаваме сиренето и добавяме ситно нарязаното яйце и разбъркваме.
Патладжаните ги пълним с така приготвената смес, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за 10 мин на 180°C, докато кашкавалът се разтопи.
Да вие сладко с този кето пълнен патладжан.