Кето пълнен патладжан

Кето пълнен патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пълнен патладжан, подходящ за кето диета"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • олио
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцето.

Измиваме патладжаните и ги срязваме по дължина, издълбаваме сърцевината и посоляваме, оставяме на страни, докато приготвим плънката. По този начин се отстранява горчивият вкус на патладжана.

Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват в малко олио, към тях прибавяме ситно нарязаната вътрешност от патладжаните, която по-рано отделихме.

Запържваме всичко до омекване на зеленчуците за плънката за пълнените патладжани, дърпаме от котлона.

В тази смес натрошаваме сиренето и добавяме ситно нарязаното яйце и разбъркваме.

Патладжаните ги пълним с така приготвената смес, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за 10 мин на 180°C, докато кашкавалът се разтопи.

Да вие сладко с този кето пълнен патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: