Начин на приготвяне
За да напълним патладжаните лесно, ще използваме един трик.
С помощта на белачка за картофи изрязваме една лента по дължина от патладжана.
Надупчваме патладжаните с вилица и ги поставяме в тавичка за печене. Слагаме малко зехтин и печем до готовност.
Трикът е, че патладжанът може лесно да се издълбае от мястото на обелената лента, което след печене омеква.
Задушаваме телешкото, нарязано на ситни кубчета в малко мазнина. Добавяме виното и оставяме да се изпари.
В друг съд запържваме нарязаните на ситно чесън и лук. Добавяме месото и доматите. Подправяме. След като сосът се сгъсти, отстраняваме от котлона.
Издълбаваме патладжаните и смесваме извадената вътрешност с плънката. Пълним патладжана с месо и поръсваме с настърган кашкавал.
Запичаме до за златисто.
Поднасяме пълнен патладжан с кълцано телешко, поръсено с наситнен магданоз.