Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с дип от спанак и авокадо

Спагети с дип от спанак и авокадо

Спагети с дип от спанак и авокадо
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2
"Нашите зелени спагети са изумителни, а цветът се дължи на вкусния дип от спанак и авокадо"

Необходими Продукти

  • За дипа
  • авокадо - ½ бр.
  • спанак - 1 шепа листа
  • магданоз - 2 с.л. нарязан без дръжките
  • краве сирене - 2 с.л.
  • прясно мляко - 5 с.л. (краве)
  • черен пипер - 1 щипка, смлян
  • хималайска сол - на вкус
  • За спагетите
  • спагети - 400 г /№ 10/
  • куркума - ½ с.л.
  • кимион - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - ½ ч.л. равна
  • кориандър - 1 щипка, смлян
  • джинджифил - 2 щипки на прах
  • босилек - 1 ч.л. равна, сушен и стрит
  • хималайска сол - ½ с.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • вода - 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свежа и същевременно засищаща рецепта за куркумени спагети с вегетариански спаначен дип!

Сваряваме 1 пакет спагети № 10 – 400 г в 1.2 л вода, заедно с ½ с.л. хималайска сол, 2 с.л. шарлан, ½ с.л. куркума, 1 к.л. смлян кимион, 1 щипка смлян кориандър, 2 щипки джинджифил на прах, 1 равна ч.л. босилек (изсушен и стрит) и ½ равна ч.л. черен пипер (може и меланж)!

Варим около 10 минути, докато си изпият водичката.

През това време в каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме съставките за зеления дип: нарязани 1 шепа листа спанак, половин узряло авокадо, магданоз.

Натрошено краве сирене – 2 с.л., прясно мляко – около 5 с.л., щипка смлян черен пипер и хималайска сол – на вкус.

Блендираме около половин минута до получаване на гладка еднородна консистенция.

В дълбока чиния или голяма порцеланова купа, първо, сипваме спагетите и после отгоре зеления дип.

По желание поднасяме спагетите със спанак разбъркани, украсени със стръкче пресен босилек и малко прясно изцеден лимонов сок! Да ви е сладко с тези спагети с дип от спанак и авокадо.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: