Начин на приготвяне
Свежа и същевременно засищаща рецепта за куркумени спагети с вегетариански спаначен дип!
Сваряваме 1 пакет спагети № 10 – 400 г в 1.2 л вода, заедно с ½ с.л. хималайска сол, 2 с.л. шарлан, ½ с.л. куркума, 1 к.л. смлян кимион, 1 щипка смлян кориандър, 2 щипки джинджифил на прах, 1 равна ч.л. босилек (изсушен и стрит) и ½ равна ч.л. черен пипер (може и меланж)!
Варим около 10 минути, докато си изпият водичката.
През това време в каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме съставките за зеления дип: нарязани 1 шепа листа спанак, половин узряло авокадо, магданоз.
Натрошено краве сирене – 2 с.л., прясно мляко – около 5 с.л., щипка смлян черен пипер и хималайска сол – на вкус.
Блендираме около половин минута до получаване на гладка еднородна консистенция.
В дълбока чиния или голяма порцеланова купа, първо, сипваме спагетите и после отгоре зеления дип.
По желание поднасяме спагетите със спанак разбъркани, украсени със стръкче пресен босилек и малко прясно изцеден лимонов сок! Да ви е сладко с тези спагети с дип от спанак и авокадо.
Чудно Вкусно!