Бял боб с пресен джоджен

29/03/2020
"Бобче с джоджен - ароматен, апетитен, страхотен "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 271
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бял боб се накисва за 1 нощ в тенджерка, на сутринта се завира за 20 минути и водата се изхвърля.

Налива се нова и се оставя на котлона да се вари с 2-3 с.л. олио и зелена чушка, срязана на две части.

След като омекне чушката, се изважда, ципата се сваля и нарязваме на ситно.

Обелен морков се рендосва на едро, лук се нарязва на ситно.

В тиган се загрява олио и задушваме лук, морков и чушка, докато сменят цвета си.

Добавя се брашното, разбърква се, прибавяме червен пипер и отново се разбърква.

Сипва се в тенджерата с боба, разбъркваме и оставяме вкусната боб чорба да поври 4-5 минути.

Овкусява се със сол, сух и пресен джожен.

Сервираме белия боб с пресен джоджен за обяд!

Вкусотия с пресен домашен хляб!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
29.03.2020 21:39
Браво на вас... това със сланинката е идеална комбинация
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,така го приготвяме у нас Само забравих да снема и парченцето запечена сланинка с него е още по апетитно :)))
0
0
Геновева
Геновева
29.03.2020 16:27
Апетитно... браво
1
0