Начин на приготвяне
За начало си подготвяме продуктите за вкусния ориз с домати - обелваме и нарязваме кромид лука и скилидките чесън.
Обелваме и настъргваме моркова. Слагаме в тенджерата заедно с олиото и леко запържваме.
През това време може да си измием приготвения ориз.
Когато лукът и морковът се запържат, добавяме доматения сок, червения пипер, солта, универсалната подправка и захарта.
Оставяме 5-10 мин да покъкри и да поизври водата на доматения сок.
Наливаме в тенджерата 7 ч.ч. вода (мерим с чашата, с която сме мерили и ориза).
Когато водата заври, прибавяме ориза и разбъркваме.
От време на време наглеждаме и разбъркваме.
Изключваме котлона и отстраняваме ориза с домати, преди оризът да е поел всичката вода, за да може, докато почива, да поеме още от водата, а в същото време да остане сочно.
Коментари