Крем за торта Наполеон

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
84
268
178
77
1
30/03/2020
"Перфектната торта се получава само с перфектния крем - в случая за торта Наполеон "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 588
  • Преглеждания за месеца6246
  • Преглеждания за седмицата647
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото на котлона, като си заделяме 100 мл, добавяме захарта и ванилиите и чакаме да заври.

Отделяме жълтъците, слагаме ги в купичка заедно с брашното и заделеното мляко и ги разбиваме добре с бъркалка.

Разбиваме белтъците на сняг, добавяйки щипка сол.

Когато млякото заври, внимателно добавяме сместа с разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане, за да не се получат бучки.

Варим сладкарския крем още 5 мин до получаване на желаната гъстота.

При изстиване класическият крем за торта ще се сгъсти още.

В горещия крем добавяме маслото и разбъркваме до пълното му разтопяване.

Към почти готовия крем добавяме разбитите на сняг белтъци и внимателно разбъркваме с шпатула, за да се получи еднородна смес, но да се запази пухкавостта на крема за торта Наполеон.

Изчакваме 10-15 мин кремът да се стегне, за да не се разтича встрани по приготвената торта Наполеон, и намазваме обилно блатовете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар