Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Крем за торта Наполеон

Крем за торта Наполеон

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Крем за торта Наполеон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Перфектната торта се получава само с перфектния крем - в случая за торта Наполеон"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 7 или 10 с.л. (на вкус)
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 2 п.
  • сол
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото на котлона, като си заделяме 100 мл, добавяме захарта и ванилиите и чакаме да заври.

Отделяме жълтъците, слагаме ги в купичка заедно с брашното и заделеното мляко и ги разбиваме добре с бъркалка.

Разбиваме белтъците на сняг, добавяйки щипка сол.

Когато млякото заври, внимателно добавяме сместа с разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане, за да не се получат бучки.

Варим сладкарския крем още 5 мин до получаване на желаната гъстота.

При изстиване класическият крем за торта ще се сгъсти още.

В горещия крем добавяме маслото и разбъркваме до пълното му разтопяване.

Към почти готовия крем добавяме разбитите на сняг белтъци и внимателно разбъркваме с шпатула, за да се получи еднородна смес, но да се запази пухкавостта на крема за торта Наполеон.

Изчакваме 10-15 мин кремът да се стегне, за да не се разтича встрани по приготвената торта Наполеон, и намазваме обилно блатовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: