Български традиционни картофени кюфтета

29/03/2020
"В тефтера с рецепти има запазено място за любимите картофени кюфтета - време е да го запълним "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 626
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на две и се слагат в тенджера с вода да заврат.

След като се сварят до пълна готовност, се отцеждат от водата и се намачкват.

Към намачканите картофи се добавя маслото, солта чубриката, черния пипер, две яйца и малко брашно около 1 с.л.

Сместа за картофените кюфтета, която се е получила, взимаме по малко и го овалваме внимателно на топка, като след това го оформяме и овалваме в брашно.

Понеже има вероятност ръцете да лепнат, сложете си малко брашно по ръцете, преди да започнете да правите топките от сместа.

Традиционните картофени кюфтета се пържат на не много силен огън.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар