Български традиционни картофени кюфтета

29/03/2020
"В тефтера с рецепти има запазено място за любимите картофени кюфтета - време е да го запълним "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 927
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на две и се слагат в тенджера с вода да заврат.

След като се сварят до пълна готовност, се отцеждат от водата и се намачкват.

Към намачканите картофи се добавя маслото, солта чубриката, черния пипер, две яйца и малко брашно около 1 с.л.

Сместа за картофените кюфтета, която се е получила, взимаме по малко и го овалваме внимателно на топка, като след това го оформяме и овалваме в брашно.

Понеже има вероятност ръцете да лепнат, сложете си малко брашно по ръцете, преди да започнете да правите топките от сместа.

Традиционните картофени кюфтета се пържат на не много силен огън.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-23%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар