Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк с извара и Нутела

Чийзкейк с извара и Нутела

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Чийзкейк с извара и Нутела
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Взривоопасна комбинация - чийзкейк с Нутела и извара"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 150 г чаени
  • краве масло - 100 г
  • извара - 1 кг сладкарска
  • течен шоколад - 200 г
  • натурален шоколад - 100 г
  • течна сметана - 2 - 3 с.л.
  • За глазурата
  • млечен шоколад - 100 г
  • За крокана
  • лешници - 2 с.л. натрошени
  • захар - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното масло.

Притискат се добре на дъното на форма с махащи се стени, така че да се оформи хубав блат.

Прибира се в хладилник за 30 мин да стегне маслото.

С миксер се разбиват изварата, Нутелата и разтопения натурален шоколад.

Ако не е достатъчно сладко, може да се добави пудра захар, аз предпочитам да не добавям.

Получения крем се разстила добре върху бисквитения блат и се прибира в хладилник за 6-7часа.

За глазурата се разтопява на водна баня млечният шоколад, към него се добавят 2-3 с.л. течна сметана и се залива вече охладеният чийзкейк.

От захарта се приготвя карамел, в който се добавят натрошените лешници.

Карамелената смес се разстила на тънък пласт върху намазнен лист алуминиево фолио.

Когато кроканът изстине, се натрошава и се поръсва шоколадовият чийзкейк.

Добре е лешниковият крокан да се поръси непосредствено след глазурата, за да залепнат парченцата върху меката глазура на чийзкейка с извара и Нутела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: