Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното масло.
Притискат се добре на дъното на форма с махащи се стени, така че да се оформи хубав блат.
Прибира се в хладилник за 30 мин да стегне маслото.
С миксер се разбиват изварата, Нутелата и разтопения натурален шоколад.
Ако не е достатъчно сладко, може да се добави пудра захар, аз предпочитам да не добавям.
Получения крем се разстила добре върху бисквитения блат и се прибира в хладилник за 6-7часа.
За глазурата се разтопява на водна баня млечният шоколад, към него се добавят 2-3 с.л. течна сметана и се залива вече охладеният чийзкейк.
От захарта се приготвя карамел, в който се добавят натрошените лешници.
Карамелената смес се разстила на тънък пласт върху намазнен лист алуминиево фолио.
Когато кроканът изстине, се натрошава и се поръсва шоколадовият чийзкейк.
Добре е лешниковият крокан да се поръси непосредствено след глазурата, за да залепнат парченцата върху меката глазура на чийзкейка с извара и Нутела.