Начин на приготвяне
Продуктите са достатъчни за форма с диаметър 20 см.
Бисквитите се смилат много добре с блендер или се пресоват, след което се смесват с маслото и пудрата захар. Сместа за основата на чийзкейка не трябва да прилича на теста, а по-скоро на мокър пясък. Тя се разпределя по дъното на съда, след което с чаша или лъжица се изравнява и заглажда.
Покрива се с фолио и се прибира в хладилника, докато се приготвя кремът.
Нутелата или друг кремообразен шоколад се смесват с крема сиренето и се разбиват с миксер до получаването на хомогенна смес.
Тя се разпределя върху бисквитеното тесто. Готовият чийзкейк се прибира поне за 4-5 часа в хладилник, най-добре за цяла нощ.
Да ви е вкусно!
Източник: Magdalena Dimitrova от Кулинарна мрежа