Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка супа със зелен боб

Агнешка супа със зелен боб

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Агнешка супа със зелен боб
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
31/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Порция топла агнешка супа със зелен боб - това искаме точно сега"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • зелен боб - 250 г
  • домати - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен чесън - перца
  • зелен лук - перца
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • джоджен - щедра щипка
  • магданоз - щипка
  • сол
  • зехтин
  • за застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази апетитна агнешка супа изберете по-тлъсто месо. Нарежете го на малки късчета.

В тенджера загрейте 1 к.ч. зехтин. Сложете нарязаните глава лук, зелени перца и месото. Запържете за 5-6 мин, като разбърквате непрекъснато.

Овкусете с 1 ч.л. червен пипер и налейте около литър вода.

Когато супата заври, посолете, добавете зеления боб и варете 20 мин, след което прибавете почистените и нарязани на малки парченца домати.

Доварете супата до готовност. Отдръпнете съда от котлона и подправете с щедра щипка наситнени джоджен и магданоз.

Разбийте 1 жълтък с 3 с.л. кисело мляко.

Излейте от супата няколко черпака, като бъркате непрекъснато и след това върнете застройката в тенджерата.

Поднесете агнешката супа със зелен боб поръсена с щипка джоджен и черен пипер.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: