Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Полезна кремсупа от тиква с джинджифил

Полезна кремсупа от тиква с джинджифил

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Полезна кремсупа от тиква с джинджифил
Снимка: Michaela Berova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"В сезона на гриповете и настинките тази кремсупа от тиква и джинджифил може да се окаже вашето истинско спасение"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • джинджифил - 20 г настърган
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
  • тиквени семки - сурови за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява в тенджера, запържва се лукът за около 3 минути.

Добавят се накълцаният чесън, джинджифилът и подправките.

Всичко се разбърква и се задушава още 3 минути.

Добавя се тиквата, нарязана на кубчета.

Задушава се още няколко минути, добавя се сол на вкус.

Продуктите за тиквената кремсупа се заливат с около 800 мл вода.

Супата се вари около 20 мин или до омекване на тиквата. Пасира се.

Полезната кремсупа от тиква с джинджифил се сервира топла, гарнирана с тиквени семки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: