Разкошните италиански сватбени бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
30/03/2020
"Сватба ли чухме - бисквитите са от нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 108
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • масло - 120 г на стайна температура
  • пудра захар - 80 г и още за покритие
  • кошерна сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 на стайна температура
  • брашно - 190 г
  • бадемово брашно - 50 г
  • бадемов екстракт - 1 капка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се маслото и захарта до крем.

Прибавя се бадемовият екстракт, солта и яйцето.

Разбива се за 1 минута на средна скорост на миксера. Брашното се смесва с бадемовото брашно и се прибавят на две порции.

Разбърква се на ниска скорост на миксера, само докато се смесят.

Тестото за сватбените сладки е меко и за удобство се завива във фолио и се оставя във фризер за 20 - 30 минути, за да стегне.

От охладеното тесто се откъсват равни по размер парчета -около 27 - 30 г, овалват се между дланите, оформя се топче и се подреждат в тава върху партия за печене.

Пече се на 180 градуса за около 12 - 14 минути - бисквитката трябва да остане бяла.

Ако по време не печенето на италианските сладки се забележат пукнатини, веднага се изваждат, готови са.

Разкошните италиански сватбени бисквити се охлаждат за кратко в самата тава и се напудрят обилно с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар