Начин на приготвяне
Разбива се маслото и захарта до крем.
Прибавя се бадемовият екстракт, солта и яйцето.
Разбива се за 1 минута на средна скорост на миксера. Брашното се смесва с бадемовото брашно и се прибавят на две порции.
Разбърква се на ниска скорост на миксера, само докато се смесят.
Тестото за сватбените сладки е меко и за удобство се завива във фолио и се оставя във фризер за 20 - 30 минути, за да стегне.
От охладеното тесто се откъсват равни по размер парчета -около 27 - 30 г, овалват се между дланите, оформя се топче и се подреждат в тава върху партия за печене.
Пече се на 180 градуса за около 12 - 14 минути - бисквитката трябва да остане бяла.
Ако по време не печенето на италианските сладки се забележат пукнатини, веднага се изваждат, готови са.
Разкошните италиански сватбени бисквити се охлаждат за кратко в самата тава и се напудрят обилно с пудра захар.