Курабии с мармалад

Курабии с мармалад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Курабийки с мармалад, на които ще се зарадват и малки, и големи"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • ванилия
  • кора от лимон
  • олио - 3 с.л.
  • мас - 3 с.л. разтопена
  • брашно - 3 - 4 ч.ч. за средно меко тесто
  • жълтъци - 1 за намазване
  • захар - 1 к.ч. за поръсване
  • мармалад - 1 к.ч. по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата със захарта да се разтопи.

Добавя се кисело мляко с разбита в него сода и бакпулвер да шупне.

Прибавя се олио и разтопена мас - смесени, ванилия и кората от настърган лимон.

Разбърква се добре и сипваме чаша по чаша брашно и бъркаме с вилица на топка тесто.

Накрая се сипва на плота и месим тестото за курабиите, докато спре да лепне.

От тестото се оформят два фитила, нарязват се парчета дебели по 1.5-2 см.

С пръсти се сплескват на малка питка, поставя се лъжичка от мармалада и се оформя топче.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Отгоре се намазват с разбит жълтък, поръсваме кристална захар.

Печем бабините курабии в загрята фурна 180°C до златисто, около 15-20 минути зависи от печката.

Уникални курабии с мармалад - чудесни за закуска по всяко време!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: