Ябълкови Топчета

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Ябълкови Топчета
Снимка: Кирилова452
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Страхотна почерпка за скъпи гости и за цялото семейство - домашни ябълкови бонбони"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • захар - 500 г
  • портокалови кори
  • орехи - 1 ч.ч. печени
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде или се слагат в блендер.

Слагат се в подходящ съд заедно със захарта и се задушават до изпаряване на водата на слаб огън, като често се разбъркват.

Щом сместа се сгъсти добре, се добавят смлените орехи, меда и портокаловата кора.

Сваляме от котлона и оставяме да се охлади.

От хладката смес се оформят сладки топчета с големина по ваш избор.

Броят ябълкови бонбони зависи от това колко са големи.

Оставят се полезните бонбони да се охладят напълно и се овалват в смлени орехи.

По желание може да оваляте ябълковите топчета в разтопен на водна баня шоколад, но преди това трябва да ги оставите в хладилника поне половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: