Начин на приготвяне
За тозивкусен ретро кейк звадете кравето масло на стайна температура за час. Трябва да е много меко.
Сложете го в купа със захарта и разбийте до побеляване.
Добавете жълтъците на порции и разбийте до хомогенна смес.
Сложете и прясното мляко.
В друга купа разбийте белтъците и захарта до меки връхчета.
Съединете двете смеси внимателно, а след това на малки количества добавете брашното и бакпулвера, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула кексовото тесто.
Прехвърлете сместа във форма за кекс, като предварително сте намазали с олио и е поръсена с брашно.
Печете ретро кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Източник: Рецептурник за заведенията и обществено хранене