Пухкав пълнозърнест кекс с моркови, орехи и канела

ГабриелаГабриела
Готвач
132
722
449
326
31/03/2020
"Букет от вкусове, скрити в този пухкав кекс "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 680
  • Преглеждания за месеца1826
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата смесваме със захарта и разбиваме много добре с миксер.

Добавя се внимателно олиото на струйка, докато разбиването с миксер продължава.

Пресяваме брашното и бакпулвера и добавяме към разбитите яйца малко по малко, като непрекъснато разбиваме с миксера, добавяме и ванилията.

Към сместа се добавят настърганите моркови и смлените орехи и се бърка с лъжица.

Изсипвате сместа за морковения кейк в предварително намазнена форма за кекс.

Пече се на 180 градуса за около 40 - 45 минути. Може да проверите дали ароматният кекс е готов с клечка за зъби.

Като по клечката не остава нищо, значи е пълнозърнестият кекс е готов.

Пухкавият пълнозърнест кекс с моркови, орехи и канела оставате настрана да изстине.

Може да го поръсите с пудра захар за допълнителна сладост и красив външен вид.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
По каква причина кексът се нарича пълнозърнест?
Стана ми интересно и питам, а иначе поздравления, чудесен е и изглежда супер апетитно!
4
0