Начин на приготвяне
В подходяща купа се натрошава маята, добавя се водата, захарта и 1 с.л. от брашното. Разбърква се и се оставя за около 10-15 мин.
Престоява в зависимост от температурата на помещението.
Добавят се постепенно останалите продукти и се замесва средно твърдо тесто.
Тестото НЕ втасва.
Разделя се на 3 или 4 топчета (броят им зависи от това в какъв размер тава ще печем.
Получените топчета се разточват тънко на блатове за пица и се слагат в тава с кухненска хартия, леко намазнена. Намазва се с доматения сос и се подреждат останалите продукти по избор.
Доматеният сос е за предпочитане домашно направен - попарват се и се обелват около килограм домати, блендират се и им се добавя сол на вкус, 1 с.л, олио и щипка захар. Подправя се със босилек и мъничко риган.
Изварява се на котлона или в хлебопекарна на програма за сладко. Може да се приготви по-голямо количество и да се съхранява в хладилник до няколко дни).
Печете домашната пица а ла Диди в предварително зарята фурна на долен и горен реотан при максимална температура до готовност.