Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица а ла Диди

Домашна пица а ла Диди

Didi KichukovaDidi Kichukova
Новак
1363
Домашна пица а ла Диди
Снимка: Didi Kichukova
1 / 6
01/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Веднага взимаме рецептата за тази домашна пица - ще я използваме доста пъти"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 500 мл хладка
  • захар - 1 с.л. кристална
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 - 2 капки
  • брашно - за средно твърдо тесто
  • гарниране
  • доматен сос - домашен при възможност
  • печурки - на ивици
  • зелени чушки - на ивици
  • колбас - по избор бекон, чоризо, луканка
  • царевица
  • маслини
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа се натрошава маята, добавя се водата, захарта и 1 с.л. от брашното. Разбърква се и се оставя за около 10-15 мин.

Престоява в зависимост от температурата на помещението.

Добавят се постепенно останалите продукти и се замесва средно твърдо тесто.

Тестото НЕ втасва.

Разделя се на 3 или 4 топчета (броят им зависи от това в какъв размер тава ще печем.

Получените топчета се разточват тънко на блатове за пица и се слагат в тава с кухненска хартия, леко намазнена. Намазва се с доматения сос и се подреждат останалите продукти по избор.

Доматеният сос е за предпочитане домашно направен - попарват се и се обелват около килограм домати, блендират се и им се добавя сол на вкус, 1 с.л, олио и щипка захар. Подправя се със босилек и мъничко риган.

Изварява се на котлона или в хлебопекарна на програма за сладко. Може да се приготви по-голямо количество и да се съхранява в хладилник до няколко дни).

Печете домашната пица а ла Диди в предварително зарята фурна на долен и горен реотан при максимална температура до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: