Овчарски пай в гювече

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Овчарски пай в гювече
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
02/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Може ли овчарски пай да се приготви в гювече - очевидно"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг телешка
  • грах - 1 ч.ч.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - щипка
  • магданоз - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За отгоре
  • картофи - 6 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме картофите да се сварят, след като са готови ги обелваме, намачкваме още докато са топли, прибавяме вътре готварска сметана, сол и черен пипер, разбъркваме добре и отделяме настрани.

Заемаме се с каймата.

Вземаме един тиган, вътре прибавяме олио и започваме да запържваме каймата, след две минути прибавяме ситно нарязания лук и морков, запържваме за малко и прибавяме замразен грах - една чаена чаша, посоляваме и подправяме с подправки.

Взимаме гювечета, на дънота им слагаме сместа с каймата, натискаме с лъжица и отгоре прибавяме сместа от картофи. Пак натискаме с лъжица и печем на 200 градуса за един час.

Преди да изкараме от фурната поръсваме с кашкавал отгоре и сервираме овчарския пай топъл.

Овчарският пай в гювече е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: