Начин на приготвяне
Първо слагаме картофите да се сварят, след като са готови ги обелваме, намачкваме още докато са топли, прибавяме вътре готварска сметана, сол и черен пипер, разбъркваме добре и отделяме настрани.
Заемаме се с каймата.
Вземаме един тиган, вътре прибавяме олио и започваме да запържваме каймата, след две минути прибавяме ситно нарязания лук и морков, запържваме за малко и прибавяме замразен грах - една чаена чаша, посоляваме и подправяме с подправки.
Взимаме гювечета, на дънота им слагаме сместа с каймата, натискаме с лъжица и отгоре прибавяме сместа от картофи. Пак натискаме с лъжица и печем на 200 градуса за един час.
Преди да изкараме от фурната поръсваме с кашкавал отгоре и сервираме овчарския пай топъл.
Овчарският пай в гювече е много вкусен.