Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш в шоколадов сос

Ябълков сладкиш в шоколадов сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ябълков сладкиш в шоколадов сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Нямаме търпение да се потопим в шоколадовия сос, също както е направил и страхотният ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 160 г
  • орехи - 60 бр.
  • прясно мляко - 60 мл
  • портокали - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 5 г
  • краве масло - 20 г
  • лимонов сок - 30 мл
  • за шоколадовия сос
  • захар - 80 г
  • какао - 40 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яйцето и жълтъка в купа, прибавете захарта и разбийте с миксер до гладък крем.

Смесете прясното мляко и сока на един портокал.

Излейте го в яйчената смес. Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Прибавете на порции в яйчената смес.

Нарежете ореховите ядки на ситно и ги добавете в купата.

Застелете кръгла форма 26 см с хартия за печене. Изсипете тестото за ябълковия сладкиш. Обелете и нарежете ябълките на тънки лентички.

Полейте ги с лимоновия сок и поръсете с 1 с.л. захар. Наредете ги върху ретро сладкиша, а отгоре сложете парченца краве масло.

Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна до суха клечка.

Извадете готовия сладкиш от фурната и освободете от ринга. Охладете на решетка.

В малка тенджерка излейте прясното мляко. Добавете пресятото с нишестето какао и захарта. Бъркайте, докато шоколадовия сос се сгъсти.

Оставете го с консистенцията на рядка боза. Ако е необходимо, долейте прясно мляко.

Отрежете парче от сладкиша, поставете го в чиния с шоколадов сос поднесете!

Разкошен ябълков сладкиш в шоколадов сос! Много е вкусно!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: