Начин на приготвяне
Брашното, какаото, бакпулверът, пудрата захар и содата се смесват. Шоколадът се начупва, смесва се с маслото, захарта и ванилията на слаб огън до разтопяване. Сваля се от котлона, добавя се брашнената смес.
Добавят се яйцата и сметаната. Тестото се излива във форма, предварително намазана с масло и покрита с намазана с масло хартия за печене. Покрива се с намазана с масло хартия за печене, затваря се с капак и се вари на пара 1 час и 15 минути.
Приготвя се сос, като шоколадът се разтопява на бавен огън, добавя се маслото и сметаната, добавя се кафето и всичко се затопля. Добавя се ликьорът и се сваля от котлона. Сладкишът се вади от формата и се залива с горещия сироп.