Обазда

Митко MünchenМитко München
Новак
11021
Обазда
Снимка: Митко München
1 / 3
02/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Толкова вкусно изглежда тази обазда, дайте чинията насам"

Необходими Продукти

  • камамбер - 200 г
  • крема сирене - 100 г Филаделфия, натурално
  • масло - 80 г
  • див лук - 30 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ким - 1 с.л. на зърна
  • По желание
  • бира - 20 мл вайсбира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В купа изсипете крема сиренето, вътре начупете с ръце камамбера, прибавете маслото и бирата.

2. С вилица намачкайте добре камембера, разбъркайте съставките.

3. Добавете червения пипер, кима и дивия лук /може да заместите със сух такъв или в краен случай с ½ глава съвсем ситно нарязан кромид лук. Опитайте, по желание може да добавите малко сол.

4. В зависимост от вкуса ви, съотношението може да варира, като добавите повече крема сирене или повече масло.

Сервирайте в чиния обаздата, оформете на топки, нарежете червен лук на шайби и декорирайте, поръсете с нарязан див лук или магданоз. Отлично се съчетава с бретцели и бира.

Една традиционна разядка/рецепта от Бавария. Сервира се във всички биргартани /бирарии/. Обаздата е защитена със закон.

За да се нарече един продукт Обазда, трябва да съдържа минимум 50% камамбер. Непременно опитайте този специалитет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: