Прасковки с мас

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Прасковки с мас3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Прасковките с мас са любими на малки и на големи"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • оцет - 1 суп. л.
  • свинска мас - 1/2 ч.ч. (малко повече)
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - около 1 кг
  • мармалад - за слепване
  • бои за сладкиши - червена, жълта, зелена
  • захар - около 300 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа, подходяща за месене на тесто, чукнете яйцето и заедно със захарта разбийте на пяна.

Прибавете прясното и киселото мляко, бакпулвера, оцета, леко разстопената свинска мас и ванилията. Разбъркайте с лъжица.

Започнете постепенно да добавяте по малко брашно - чаша по чаша. Трябва да ви се получи меко тесто. Омесете го леко на ръка.

С намазнени ръце направете топчета с големина на орех и ги нареждайте на разстояние в предварително намазнена тава. От посочените продукти на мен ми бяха нужни 4 броя средно големи тави.

Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко порозовяване.

Изпечените топчета слепете две по две с мармалад (по избор).

Вече слепени ги оставете поне за около час.

В купички с малко вода разтворете бои за сладкиши - червена, жълта, зелена. Потапяйте за кратко в избраните цветове и след това овалвайте слепените сладки в кристална захар.

Готовите прасковки фолирайте и оставете да престоят поне 12 часа за да омекнат преди консумация.

Да ви е сладко! Прасковките с мас са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: