Начин на приготвяне
Замесва се тесто от изброените продукти, особеното е, че хлебната сода добавих в киселото мляко, за да шупне, а бакпулвера добавих в брашното.
Когато събрах тестото, добавих мекото масло и доомесих, докато се получи гладко и нелепнещо по ръцете тесто.
Топчетата изтеглих на кантар по 20 г и подредих в тавата върху хартия за печене. Пекох на 170 °C без вентилатор. Още топли, издълбах с остър нож.
Маслото и кондензираното мляко разбих на крем, добавих течния шоколад и 1/2 от трохите.
Напълних сместа в еднократен пош и напълних с масления крем издълбаните черупки.
Слепих ги една с друга, след което потопих в разтворената в прясното мляко боя.
Овалях в кристална захар малките прасковки.
От масления крем заделих 2 с.л., оцветих в зелено и направих листенцата на вкусните сладки прасковки.