Домашни прасковки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Домашни прасковки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
50 бр
"Изяждаме 4 от тези още докато са топли"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакет
  • сода бикарбонат - 1 л
  • ванилия - 1 пакет
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме
  • сладкарска боя - цвят по желание
  • мармалад - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изброените продукти се разбъркват добре до получаване на средно меко тесто.

След това от тестото се правят малки топчета и се нареждат в предварително намазнена тава.

Пече се в умерена фурна, докато порозовеят. След това две по две се слепват, като за целта се мажат по средата с мармалад.

Разтваря се сладкарската боя, слепените прасковки се потапят първо в боята, после в захар.

Сладките са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
домашните са 100 пъти по-вкусни от купешките..стига да имаш време да се занимаваш
11.04.2016 11:33
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
ее много ги ядях тия праскови...благодат
28.02.2016 15:03
Стан Ой
Стан Ой
едно време кат бяха малки децата жена ми често правете такива. АМа откак отраснаха, спря да се занимава с кулинария и трябваше аз да поема готвенето

Ама нищо, поне като ми се яде шкембе, вече не съм зависим от нея и мога аз да си го направя
24.01.2016 18:02
1
Покажи всички подкоментари
Ина
Ина
Тази рецепта ме връща направо в детски спомени...
24.01.2016 15:04