Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Мини триъгълни банички с булгур и извара

Мини триъгълни банички с булгур и извара

Мини триъгълни банички с булгур и извара
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • извара - 1 ч.ч.
  • кори за баница - ½ пакет фини
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • черен пипер - 3 щипки
  • кимион - ¼ ч.л.
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • чубрица - 3 щипки
  • шарлан - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим плънката сваряваме булгура във врящата вода с щипка сол, докато зърното омекне и си изпие всичката вода.

След като изстине го разбъркваме с подправките и смесваме с изварата и киселите краставички – нарязани на ситно.

Разстиламе корите и тъй като ще приготвяме мини триъгълничета (а не както обикновените – по-големи с по две кори) – ни трябва за всяка баничка по една кора.

Намазваме половината от първата фина кора – с шарлан (с помощта на силиконова четчица) и я сгъваме на две (така че да съберем тесните краища).

Намазваме отново с шарлан половината от правоъгълника и в същата посока прегъваме на две.

Разстиламе част от плънката (която предварително сме разделили на части, равни на броя на корите) и нагъваме на триъгълник.

Първо долния ляв ъгъл сгъваме и изравняваме с горната лента, за да стане триъгълник, повтаряме същото, докато стигнем до края на кората, който прегъваме навътре и тогава загъваме последно.

Процесът е същия и при останалите кори. Подреждаме ги в тава и намазваме отгоре и отстрани с шарлан. Изпичаме ги на 180-200 градуса за около 20-25 мин. до златиста коричка.

Чудни са топли и хрупкави!

Вкусни мини триъгълни банички с булгур и извара – за един засищащ обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: