Спанак с праз, ориз и яйца на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
177
2k
628
741
1
03/04/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо757
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме праза, моркова, чесъна, гъбите в мазнина. Доливаме и малко вода, за да се задушат. Прибавяме почистения и добре измит спанак. Разбъркваме и посоляваме.

Когато спанака слегне, добавяме ориза. Разбъркваме и наливаме 1 ч.ч. от бульона. Оставяме на тих огън за около 10 минути.

Прехвърляме равномерно в тавичка, добавяме още 2 чаши от бульона, наситнените джоджен и мента, разбъркваме леко, поръсваме с черния пипер и подреждаме отгоре домата, нарязан на шайби.

Печем във фурната на 180 градуса за 20 минути. Изваждаме и с помощта на лъжица оформяме гнезда на яйцата и внимателно ги счупваме в тях. Посоляваме с червен пипер. Връщаме във фурната, докато яйцата се забулят.

Поднасяме запеканката с кисело мляко, млечна или свежа салата, а защо не и с таратор?

Вкусно и здравословно! Спанакът с праз, ориз и яйца на фурна е много вкусно ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар