Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ориз на фурна»Телешко (свинско) сърце с ориз на фурна

Телешко (свинско) сърце с ориз на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Телешко (свинско) сърце с ориз на фурна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Поднасяме сърце в тази чиния - буквално - няма как да остане неоценено"

Необходими Продукти

  • телешко сърце - около 1 кг (свински - 3 бр.)
  • ориз - 150 г
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките или свинските сърца се измиват много добре, ако трябва се изкисват и след това се сваряват в подсолена вода. Ако разполагате с мултикукър, може да го сварите на пара.

Свареното сърце нарежете на ситни кубчета, а бульона прецедете през цедка.

Накълцайте на ситно лука и моркова и ги запържете в мазнината. Посолете. Щом зеленчука омекне добавете ориза. Когато си промени цвета, добавете нарязаното сърце и бульона в съотношение 1:3. Прибавете чубрица и черен пипер на вкус.

Прехвърлете гозбата в тава и я сложете в предварително загрята фурна. Когато оризът поеме всичкия бульон извадете от фурната.

Сервирайте ориза на фурна топъл.

Телешкото (свинско) сърце с ориз на фурна е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Благодаря за оценката!
02.01.2023 14:26
Georgi Jit Saray
Georgi Jit Saray
Стана много добре с телешко от консерва :)
02.01.2023 13:34
1