Начин на приготвяне
Телешките или свинските сърца се измиват много добре, ако трябва се изкисват и след това се сваряват в подсолена вода. Ако разполагате с мултикукър, може да го сварите на пара.
Свареното сърце нарежете на ситни кубчета, а бульона прецедете през цедка.
Накълцайте на ситно лука и моркова и ги запържете в мазнината. Посолете. Щом зеленчука омекне добавете ориза. Когато си промени цвета, добавете нарязаното сърце и бульона в съотношение 1:3. Прибавете чубрица и черен пипер на вкус.
Прехвърлете гозбата в тава и я сложете в предварително загрята фурна. Когато оризът поеме всичкия бульон извадете от фурната.
Сервирайте ориза на фурна топъл.
Телешкото (свинско) сърце с ориз на фурна е много вкусно ястие.
Коментари