Начин на приготвяне
В тенджерка се сипва зехтинът, в който се запържват лука, чесънът и нарязаните на кубчета моркови, добавят се почистените и нарязани на ситно гъби.
Каймата леко се размива с вода и се обърква с ръка, преди да се добави към другите съставки, така по-лесно ще се спои с другите продукти. Когато се задуши и каймата, се подправя с всички изброени подправки. Доматите се слагат последни.
В касерола се слага маслото да се разтопи, добавя се брашното, разбърква се до получаване на еднородна смес, прибавя се студеното прясно мляко (ако е топло ще се образуват бучки от брашното). Бърка се само в една посока до нужното сгъстяване. Подправя се с черен пипер.
В подходяща тава се сипва на дъното първо от бешамела. Отгоре се подреждат кори за лазаня.
Върху тях се слагат няколко лъжици бешамел, след това от плънката. Редуват се, докато свършат корите и плънката. Последно върху корите се завършва с бешамел.
Лазанята се пече на 180 градуса за 20-25 минути.
Изважда се и се слага отгоре настърган кашкавал, отново се връща във фурната до зачервяване на кашкавала.
Сочната лазаня с кайма и гъби е готова.
Коментари