Начин на приготвяне
Запържете каймата. Към нея прибавете чесъна и гъбите, нарязани на филийки. След като сменят цвета си, прибавете доматите, захарта, подправките и накрая сушените домати.
Варете соса, докато водата от доматите се изпари.
Пригответе Бешамела, като разтопите маслото и в него запържите брашното. Налейте топло мляко и бъркайте енергично, за да не стане на гранули.
В тавичка сипете малко от доматения сос. Наредете един ред кори, сипете една част от доматения сос, полейте с Бешамел и поръсете с настърган кашкавал.
Така наредете и останалите кори, като завършите с бешамел и кашкавал.
Печете на 200 градуса 35 минути. В случая съм направила лазанята като индивидуални порции.
Лазанята с кайма, гъби и сушени домати е готова.