Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кайма, гъби и сушени домати

Лазаня с кайма, гъби и сушени домати

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Лазаня с кайма, гъби и сушени домати
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Лазанята е толкова вкусна, че нищо чудно да си поискате и второ парче"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 12 бр.
  • кайма - 500 г
  • гъби - 150 г
  • домати - 1 буркан (500 г)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сушени домати - 4 - 5 бр. мариновани в зехтин
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • кашкавал - 300 г
  • за бешамела
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 - 600 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата. Към нея прибавете чесъна и гъбите, нарязани на филийки. След като сменят цвета си, прибавете доматите, захарта, подправките и накрая сушените домати.

Варете соса, докато водата от доматите се изпари.

Пригответе Бешамела, като разтопите маслото и в него запържите брашното. Налейте топло мляко и бъркайте енергично, за да не стане на гранули.

В тавичка сипете малко от доматения сос. Наредете един ред кори, сипете една част от доматения сос, полейте с Бешамел и поръсете с настърган кашкавал.

Така наредете и останалите кори, като завършите с бешамел и кашкавал.

Печете на 200 градуса 35 минути. В случая съм направила лазанята като индивидуални порции.

Лазанята с кайма, гъби и сушени домати е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: