Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Шафранова яхнийка с ориз и нахут

Шафранова яхнийка с ориз и нахут

Шафранова яхнийка с ориз и нахут
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • олио - 25 мл
  • чесън - 40 г
  • шафран
  • чоризо - 100 - 150 г
  • пушен бекон - 50 г
  • вода - 800 мл
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 75 г
  • картофи - 200 г
  • нахут - 400 г (сварен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете олиото в тенджера и го загрейте на котлона. Изчистете и обелете лука и чесъна.

Нарежете ги дребно. Задушете в мазнината за 5 минути.

Добавете чоризото и пушения бекон. Запържете отново за 5 минути.

Налейте водата и сложете подправките. Изчакайте да заври и добавете ориза и картофите.

Варете яхнията на слаб котлон до готовност, като 10 минути преди да изключете, сложите и нахута.

Сервирайте докато е топло. Шафрановата яхнийка с ориз и нахут е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: