Начин на приготвяне
Измиваме добре копривата в няколко води, попарваме я за кратко, като я заливаме с гореща вода, изцеждаме добре и нарязваме на ситно.
Нарязваме лука и чесъна, гъбките, чушката и настъргваме морковчето, запържваме в малко олио и масло, добавяме червения пипер и нарязаните доматки, измития ориз.
Заливаме с топла вода и варим до полуготовност на ориза, добавяме накрая копривата, а когато ястието е готово - наситнения магданоз.
Сервирам с гъсто кисело мляко, наситнен магданоз и зелен лук, стрък пресен чесън, натрошено сиренце! Да Ви е сладичко!
Ако не желаете копривата с ориз да е като манджичка, може да се направи и със заливка с кисело мляко и яйца, тип постна мусака!
Коментари