Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с нахут и ориз

Телешко с нахут и ориз

Телешко с нахут и ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Не сте опитвали телешко с нахут досега - голям пропуск сте направили"

Необходими Продукти

  • За нахута
  • нахут - 400 г накиснат от вечерта във вода
  • телешко месо - 200 г
  • лук
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • За ориза
  • ориз - 1 ч.ч. басмати
  • лук - 1 малка глава
  • масло - 60 г
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • сол
  • шафран
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко зехтин и краве масло запържете телешкото, което сте нарязали на дребно.

Добавете лука и пържете до златисто. Сложете нахута и подправките. Налейте вода, колкото да покрие (яденето не трябва да е воднисто).

В тенджера под налягане варете около 40-50 мин.

За ориза:

В маслото пържете лука. Добавете ориза. Когато стане прозрачен, сложете бялото вино.

Изчакайте да изври алкохолът, но не напълно, и налейте бульона (аз го правя с кубче пил. бульон разтворен вътре). Сложете подправките.

Когато заври, намалете котлона на минимум, затворете с капак и го оставете така, без да бъркате, докато изври водата.

Телешкото с нахут и ориз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: