Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме всички зеленчуци на дребно. Картофите белим и режем на средно големи кубчета.
Зеленчуците задушаваме в олиото, като добавяме и 1/2 ч.ч. топла водичка. Разбъркваме и задушаваме за 5 минути. След като омекнат добавяме червения пипер и брашното, разбъркваме и добавяме и граха. Доливаме още 2 ч.ч. гореща вода и посоляваме на вкус.
Картофките предварително можем да овкусим предварително по желание с любими подправки, аз ги овкусих със сол, пушен червен пипер, черен пипер и майорана. Слагаме ги и тях при останалите зеленчуци, които са завряли. Тук добавяме нарязаните на ситно скилидки чесън.
След около 20-тина минутки готвене добавяме и черния пипер и доматеното пюре и готвим още 10-тина минути. Преценете, когато картофите са добре сварени, тогава яхнийката ви е готова:)
След слагането на картофите намалих котлона от 9 степен на 5-6, за да се готви на умерена температура и леко захлюпвам с капака на тенджерката.
Готовата зеленчукова яхния с грах и праз поднасяме топла с нарязан на ситно магданоз по желание.
Да ви е сладко!