Грах с пуешко и праз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Грах с пуешко и праз
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
27/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Страшна вкусотийка е този грах с пуешко и праз"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • праз - 3 с.л. сушен
  • пащърнак - 3 с.л.
  • микс за пуешко - 80 г
  • грах - 4 буркана
  • червен пипер - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 50 г
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре и се слагат в тенджера.

Заливат се със студена вода и се прибавя дафиновият лист.

Бутчетата се сваряват до пълна готовност като периодично се отпенват.

След като се сварят, се изваждат от водата, в която са варени и се оставят да изстинат.

Бутчетата се обезкостяват като се премахва кожата.

В тава се изсипва грахът, като се отцежда от водата в бурканите.

Миксът за пуешко се залива с олиото в малка чаша, разбърква се много добре и се оставя 10 мин., докато сухите подправки се накиснат в олиото.

Пуешкото месо се нарежда в тавата с граха.

Прибавя се сушеният праз, червеният пипер, пащърнакът, солта и миксът за пуешко, накиснат в олио.

Грахът с месо се залива с 1 л вода.

Грахът с пуешко и праз се пече 60 мин. на долно ниво във фурната на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: